راهنمایی های لازم برای نوشتن رزومه در زبان انگلیسی
در این مقاله قصد داریم تا چند نکته مهم در مورد نوشتن رزومه یا همان CV را خدمت شما عزیزان معرفی کنم.
راهنمایی های لازم برای نوشتن رزومه یا رزومه
در پست قبلی مربوط به این مقاله رزومه را خدمت شما تعریف کردم و نکاتی در مورد نحوه نوشتن آن خدمت شما ارائه کردم. در این پست و در ادامه همان مطلب می خواهم نکات دیگری را در این مورد خدمت شما ارائه کنم تا بتوانید با نوشتن یک رزومه خوب و با استاندارد قدم اول در گرفتن شغل مورد نظر خود را محکم و اصولی بردارید. امیدوارم که این مطالب برای شما موثر واقع شود و شغل رویاییتون رو بدست بیارید و در آن موفق باشید.
مطالب مهم و رئوس مطالبی که در پست قبلی خدمت شما ارائه شد عبارت بودند از :
۱- خواندن رزومه خود را آسان کنید
۲- از زبانی که کارفرمایان می خواهند بشنوند، استفاده کنید.
۳- معرفی خودتان را که بسیار حائز اهمیت است به خوبی انجام دهید.
اکنون به ادامه نکات این مطلب توجه فرمائید:
۴- مختصر و مفید بنویسید
اندازه و حجم استاندارد متن نگاشته شده برای رزومه نباید بیشتر از ۲ صفحه باشد و همانطور که قبلا به آن اشاره شد باید در دو برگ جداگانه (و نه به صورت یک برگ پشت و رو) نوشته شده و به چاپ برسد. اگر حجم رزومه شما بیشتر از ۲ صفحه باشد احتمالا از طرف کارفرما پس زده می شود و خوانده نخواهد شد. بنابراین در صورتی که مثلا سابقه کاری شما بیش از ۱۰ سال باشد و حجم مطالبی که قرار است در رزومه خود بنویسید بیشتر از ۲ صفحه باشد، باید سعی کنید آن را خلاصه کرده و آن را به صورت مناسبی در ۲ صفحه بگنجانید. البته خلاصه نویسی شما باید به نحوی باشد که نکات مهمی چون تجربیات کاری، مهارت ها، استعدادها، و خلاصه سوابق مهم شما از قلم نیافتند و آن را به صورت مناسبی در نوشته خود منعکس کنید.
لغاتی که برای نوشتن رزومه خود مورد استفاده قرار می دهید به ویژه در حالتی که مجبور به خلاصه کردن سوابق کاری و تحصیلی خود هستید باید بسیار دقیق و با هدف خاصی انتخاب شوند. باید لغاتی را انتخاب کنید که بتوانند به بهترین نحو ممکن منظور و هدف شما را در آن نوشته منعکس کنند. با این حال همیشه سعی کنید در نوشتن رزومه از کلمات کوتاه و نیز پاراگراف های کوتاه استفاده کنید.
۵- رزومه خود را به خوبی ویرایش کنید
کارفرمایان معمولا رزومه هایی را که دارای اشتباهات املایی، نگارشی، و یا تایپی باشند قبول نمی کنند. این یک واقعیت است و یک داستان خیالی نیست که توسط معلمان، اساتید، و دانشگاه ساخته شده باشد. به عبارت دیگر رزومه شما باید بدون غلط املایی، تایپی، گرامری، و نگارشی باشد. بهتر است که خیلی به ابزارهای غلط گیری موجود در نرم افزارهای تایپی متکی نباشید ، زیرا آنها نیز در برخی موارد اشتباه می کنند. مثلا عبارتی مانند ” there responsibilities include” را به جای عبارت ” their responsibilities” می پذیرند.
۶- استفاده از افعال معلوم باعث ایجاد تاثیر مثبتی خواهند شد
رزومه شما باید به روشنی نشان دهد که تا به امروز به چه چیزهایی دست یافته اید که بتواند کلیدی در اختیار کارفرمای شما قرار دهد تا بتواند برنامه و ایده آینده شما را برای موفق شدن در کارتان متوجه شود. به همین دلیل بهتر است از افعال معلوم در نگارش آن استفاده شود زیرا افعال معلوم و متعدی بهتر می توانند موفقیت های شما را مورد تاکید قرار دهند. برای مثال به دو جمله زیر توجه کنید:
I devised and implemented a new system
I was responsible for a new system
جمله اول که دارای فعل معلوم می باشد به مراتب بهتر از جمله دوم می تواند نشان دهنده موفقیت شما در کاری که شما خود انجام داده اید باشد زیرا جمله دوم به نوعی مبهم است که آیا شما به صورت مسقیم باعث رسیدن به آن موفقیت شدید و یا اینکه به صورت غیر مستقیم در رسیدن به آن موفقیت نقش داشته اید.
۷- باید بدانید که چه مطالبی را در رزومه خود منعکس کنید و از نوشتن چه مطالبی خودداری کنید.
-
- لزومی ندارد که علایق خود را در متن رزومه وارد کنید، گرچه معمولا برخی از افراد این کار را انجام می دهند.
- با این حال، اگر بتوانید آنها را به گونه ای ارائه دهید که بر مهارت های مرتبط با کار شما تاکید کند می تواند مفید و موثر باشد.
- لازم نیست که ملیت خود را اعلام کنید.
- در این مرحله لزومی ندارد که معرف خود را در رزومه ذکر کنید مگر اینکه در آگهی استخدامی به طور خاص آن را درخواست کرده باشند.
- لازم نیست جزئیات مربوط به نحوه عملکرد خود در دوران تحصیل را توضیح دهید.هیچ قاعده و الگوی خاص و مشخصی برای نوشتن رزومه در دست نیست اما یک رزومه خوب و استاندارد باید حاوی مطالب مشخصی مانند اطلاعات شخصی، مهارت ها، و توانایی های شما باشد.
۸- نوشتن نوع رزومه خود را مشخص کنید
- در حالت کلی ۳ نوع رزومه وجود دارد:
- زنجیره ای (داراى تسلسل و ترتیب تاریخی)، که تاریخچه کاری شخص را به ترتیب زمانی (و از آخر به اول) فهرست می کند.
- عملکردی که بر تجربه و مهارت های قابل انتقال شخص تمرکز دارد.
- خلاصه ی یک صفحه ای که تاریخچه ی شغلی شخص را به صورت مختصر و مفید نشان می دهد و خلاصه نقاط قوت شخص را به صورت پویا منعکس می کند.
منبع : سایت آکسفورد
تالیف و ترجمه : احمد عثمانی
……………………………………………………………………………………
برای دیدن پست قبلی این مقاله اینجا را کلیک کنید
……………………………………………………………………………………
برای دیدن مطالب و پست های مرتبط با نگارش در زبان انگلیسی اینجا را کلیک کنید.