نحوه نوشتن رزومه در زبان انگلیسی (بخش اول)

راهنمایی های لازم برای نوشتن رزومه در زبان انگلیسی

در این مقاله قصد داریم تا چند نکته مهم در مورد نوشتن رزومه یا همان CV را خدمت شما عزیزان معرفی کنم.

اگر شما تحصیلات خود را به پایان برسانید و در جایی به دنبال کار باشید (به ویژه شرکت های خصوصی) اولین چیزی که به آن نیاز دارید داشتن یک رزومه برای ارائه آن به شرکتی است که قرار است در آنجا استخدام و مشغول به کار شوید. داشتن یک رزومه خوب کاری و البته نوشتن آن با رعایت اصول و استانداردهای لازم می توانید شانس شما را برای گرفتن شغلی که به دنبال آن هستید افزایش می دهد. این کار بویژه برای افرادی که به دنبال کار کردن در شرکت های بزرگ، شرکت های چند ملیتی و بین المللی هستند، برای افراد فریلنسر (یا همان دورکار)، و حتی برای افرادی که به دنبال کار کردن در یک شرکت کوچک نیز هستند و می خواهند رزومه کاری خود را به زبان فارسی تهیه کنند نیز می تواند بسیار مفید و موثر باشد.

اگر بخواهیم به زبان ساده توضیج دهیم رزومه به یک نوشته ای گفته می شود که شامل تاریخچه مختصرى از زندگى کاری و تحصیلی شما، موفقیت های کاری و تحصیلی، و مجموعه سوابق کاری شما می باشد. در زبان انگلیسی آن را به صورت حروف اختصای CV نشان می دهند که شکل اختصاری عبارت ”  Curriculum Vitae” می باشد. البته خود واژه Resume (رزومه) از زبان فرانسه وارد زبان انگلیسی شده و بیشتر در زبان انگلیسی آمریکایی بکار می رود و عبارت CV و یا و Curriculum Vitae در زبان انگلیسی بریتانیایی (بریتیش) مورد استفاده قرار می گیرد. که ما در اینجا از واژه رزومه برای اشاره به هر دو مورد استفاده می کنیم.

زمانی که شما رزومه خود را به شخص مسئول استخدام و کارفرما ارائه می کنید او این نوشته شما را برای اولین بار می بیند به همین دلیل باید سعی کنید او در همان نگاه اول چنان تحت تاثیر قرار دهید که بتواند پیش زمینه مثبتی از شما پیدا کند. بنابراین نوشتن مرتب و درست رزومه، می تواند این تاثیر مثبت را داشته باشد که برای موفقیت شما در گرفتن شغل مورد نظرتان بسیار حائز اهمیت و حتی حیاتی می باشد.

نحوه نوشتن رزومه - Writing CV
نحوه نوشتن رزومه – Writing CV
  • خواندن رزومه خود را آسان کنید

 

تحقیقات نشان می دهد که یکی از چیزهایی که کارفرما از رزومه شما انتظار دارد، سهولت خواندن آن است. اگر شما رزومه خود را به نحوی نوشته باشید که به راحتی خوانده شود شما از همان ابتدا یک مهارت ارزشمند قابل انتقال را از خود نشان می دهید که همان توانایی ارائه اطلاعات به صورت یکپارچه و جذاب است. مواردی که باعث می شود تا خواندن رزومه شما راحت و آسان باشد عبارتند از:

  • خلاصه ای از جایی که شما در حال حاضر در آن قرار دارید و می خواهید به آنجا بروید.
  • استفاده از جملات و پاراگراف های کوتاه
  • تعیین عنوان واضح برای بخش های استاندارد رزومه
  • رعایت علائم نگارشی بویژه در سرتیتر مطالب هر بخش
  • استفاده از حروف و فونت مناسب

 

  • از زبانی که کارفرمایان می خواهند بشنوند، استفاده کنید.  

نکات کلیدی که در مورد تجربه و مهارت های خود می نویسید باید با آگهی استخدامی که دیده اید تناسب و همخوانی داشته باشد تا بتوانید با توجه به آن آگهی، رزومه متناسبی ارائه کنید و برای به دست آوردن آن کار مورد نظرتان درخواست خود را مطرح کنید. سعی کنید اصطلاحات و عبارات کلیدی مورد استفاده در آگهی استخدامی (اگر آگهی استخدامی را دیده اید) را در نوشتن رزومه منعکس کنید ولی نباید نوشتن رزومه را کلمه به کلمه بر اساس آن آگهی استخدامی برای شغل مورد نظرتان تنظیم کنید.

سبک مناسبی را برای نوشتن رزومه پیدا کنید و از همان سبک استفاده کنید. زبان شما لازم نیست بیش از حد رسمی باشد اما نباید بیش از حد هم غیر رسمی به نظر بیاید. همچنین سعی کنید از به کار بردن اصطلاحات و عبارات نامفهوم اجتناب کنید.

 

  • معرفی، خود به تنهایی همه چیز است

به رزومه خود به عنوان یک بروشور تبلیغاتی نگاه کنید: این نوشته ای است که شما را تبلیغ می کند بنابراین تا جائیکه امکان دارد آن را از لحاظ ظاهری و بصری جذاب کنید. نکته مهمتر اینکه باید برگه ای که روی آن رزومه چاپ می شود نیز بسیار تمیز و مرتب باشد و به همان حالت تحویل کارفرما گردد. استفاده از چندین فونت در نگارش آن باعث می شود که نوشته شما نامنظم و به هم ریخته به نظر بیاید. همچنین اندازه فونت و قلم نوشته نیز بسیار حائز اهمیت می باشد و در جذاب نشان دادن آن نقش مهمی دارد. بنابراین سعی کنید اندازه مناسبی را برای نوشتن رزومه خود انتخاب کنید. نکته دیگر اینکه به هیچ وجه رزومه نوشته شده خود را در یک برگه و به صورت پشت و رو چاپ نکنید، بلکه باید چاپ آن در دو برگه جداگانه باشد.

در پست بعدی مربوط به این مقاله ادامه نکات مهم مربوط به نحوه نوشتن رزومه را خدمت شما ارائه می کنم.

منبع : سایت آکسفورد

تالیف و ترجمه : احمد عثمانی

……………………………………………………………………………………

برای دیدن پست بعدی این مقاله اینجا را کلیک کنید

……………………………………………………………………………………

برای دیدن مطالب و پست های مرتبط با نگارش در زبان انگلیسی اینجا را کلیک کنید.

About Ahmad Osmani

Ahmad Osmani
I am Ahmad Osmani, an English teacher, and translator. I have more than 15 years of experience. I have been the administrator and writer of the website since its creation. I have studied Translation Studies and English Language. I love learning and teaching different languages. My main profession is writing and translating and sometime I teach English in my free time.

Check Also

روش های کمک به کودکان برای یادگیری زبان انگلیسی

انواع روش های کمک به یادگیری زبان انگلیسی کودک

کودکان از همان روزهای ابتدایی زندگی آماده یادگیری خیلی چیزها در زندگی خود هستند. توانایی …

درس اول کتاب بیگ فان 1

درس اول کتاب بیگ فان 1

کتاب های Big Fun (بیگ فان) مجموعه ای از کتاب های محبوب کودکان برای آموزش …

ترجمه آهنگ The Heart Wants What It Wants سلنا گومز

ترجمه آهنگ The Heart Wants What It Wants سلنا گومز

ترجمه آهنگ The Heart Wants What It Wants سلنا گومز در این پست به ترجمه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

آموزش مکالمه زبـان انگلیســی